Vier 5 mei met de nieuwe MIXED SIGNALS

Mei is een feestelijke maand. De lente is volop aan de gang, alles wordt groener en groener, en elke vogel lijkt blijer dan blij. Aan het begin van deze mooie maand vieren we ook de bevrijding. Tegenwoordig doen we - ILONA VERHOEVEN en PETER HENDRIKS - dit ieder jaar 5 mei vanuit het BESIENDERSHUIS met een Nijmeegs Vrijheidsontbijt. Net als in 2020 kan het ontbijt ook dit jaar wegens de maatregelen niet doorgaan, althans niet live. Daar hebben we iets op bedacht: 'Ontbijt', een bijzondere aflevering van onze podcast MIXED SIGNALS. Met als special guest: schrijver en journalist PETER BRUSSE, die meeslepend vertelt hoe hij als kind de bevrijding van Nijmegen heeft beleefd.  
๐ŸŽงโ†ฏ


Première uitgesteld

Op zondag 7 maart 2021 zou de familievoorstelling 'OP ZOEK NAAR EEN OOM' in première gaan in DE LINDENBERG. Helaas werken de omstandigheden nog altijd niet mee en hebben we moeten besluiten de voorstelling uit te stellen tot een nog nader te bepalen datum in 2022.
Maar we houden moed en komen met alle plezier terug op een moment dat we weer echt kunnen uitpakken. Nog even geduld, a.u.b.

De voorstelling 'OP ZOEK NAAR EEN OOM' is een superfijne samenwerking met THEATERGROEP TIMMERDIER (EVA TIMMERMANS en ANDREA DIERSEN), schrijver JAN HERMSEN en performer VICTOR VAN DEN BERG, geïnspireerd op het gelijknamige boek van JAN BLOKKER.


Verhalenbank

Met korte verhalen lever ik een bijdrage aan DE VERHALENBANK, een project van stichting TOT DE VERBEELDINGDE VERHALENBANK transformeert alledaagse stadsbankjes tot bijzondere plekken. Scan de QR-code en er gaan nieuwe werelden voor je open.
Op verhalenbank.eu kun je zien waar de bankjes te vinden zijn.


De wolf en de stad

Waar het ook spannend is: in Nijmegen op de Waalkade, bij het niet te missen beeld van de WATERWOLF - gemaakt door ALBERT DEDDEN en PAUL KEIZER, ofwel het collectief SPACE COWBOYS.  
Bij de
 WATERWOLF vind je een QR-code waarmee je het verhaal 'De wolf en de stad' kan beluisteren.
Geschreven door 
MARLOES MORSHUIS, verteld door JAN-WIEGER VAN DEN BERG.
Muziek en soundscape bij het verhaal zijn van mijn hand. 
Het project van de 
WATERWOLF is tot stand gekomen onder de hoede van het BESIENDERSHUIS.

Hieronder een teaser van 'De wolf en de stad'. 
๐ŸŽง
Alles horen? Spoed je naar de Waalkade!

foto: Bert Beenen / Into Nijmegen

 

Luister naar de nieuwe SCHEVE DINGEN

CARLO LAMMERS is terug van nooit weggeweest: met een splinternieuwe aflevering van zijn potjandoriepodcast SCHEVE DINGEN!
'Droomstof' heet die.
Want wie Carlo een beetje kent, weet dat hij nooit ophoudt met dromen.
Ook niet als je daar netjes om vraagt. 
๐ŸŽงโ†ฏ


Zien we je deze zomer?

Er zijn weer volop nieuwe liedjes in de maak voor KALINKA KREUKELZONE.
Die zouden we in 2020 al hebben gebracht, ware het niet dat you know what roet in het eten kwam gooien.
Onze hoop is nu gevestigd op deze zomer.

uit de videoclip 'Vakantiepark' van Kalinka Kreukelzone , regie: Martijn Schinkel


Liedjes op maat

De afgelopen periode gaf ook mogelijkheden tot mooie nieuwe initiatieven: 'LIEDJES OP MAAT' bijvoorbeeld, met Bert Lagerweij en zanger/muzikant DIRK-WIM IN 'T HOF. Samen hebben we muziek gemaakt om mensen in deze vaak moeilijke en eenzame tijd een hart onder de riem te steken. Met dank aan de Provincie Gelderland.


ICYMI... GTST!

Ondertussen ben ik ook te zien geweest in 2 spannende afleveringen van GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN (afl. 6270 en 6271).